Over mij

Al op vroege leeftijd kwam ik in aanraking met klei.
Het begon met mijn eerste draailessen in de pottenbakkerij van Bert Colenbrander in Vorden. Een passie was geboren en het heeft mij nooit meer losgelaten.

Toen ik 12 jaar was verkocht ik mijn lego verzameling en kocht van de opbrengst een pottenbakkersschijf, niet lang daarna volgde een keramiekoven. Regelmatig vlogen de electriciteit stoppen eruit en rook het naar rook en vuur in ons huis. Op markten verkocht ik met trots mijn vervaardigde potten, bloemvazen, schalen, bekers etc.

Na de middelbare school volgde ik de opleiding voor handvaardigheid leraar op de kunstacademie in Arnhem. In die tijd had ik een atelier in Zutphen en ontwikkelde mij verder in het draaien, handvormen, decoreren en glazuren.

Eind jaren '90 ging ik werken als modelleur bij de Koninklijke Porceleijne Fles in Delft en deed de Vakopleiding Keramische Industrie. Er ging een wereld voor mij open. Ter inspiratie volgde ik diverse workshops o.a. in Italie bij La Meridiana International Centre of Ceramics.

In 2002 vestigde ik mijn keramiek werkplaats in Delft. Sindsdien zijn er vele samen werkingen en opdrachten ontstaan met tal van kunstenaars, ontwerpers, scholen, educatieve, culturele en sociale instellingen.

2012 verhuisde mijn atelier naar Rotterdam-Charlois

  • Freelance Keramiekdocent Koorenhuis Den Haag  2002-2014
  • Op tal van scholen voor zowel basis als voortgezet onderwijs keramieklessen gegeven.
  • Freelance keramiekdocent St.Jeugdwerk Den Haag.
  • 2009 opleiding Leerkansenprofieldocent bij het H.C.O. Den Haag
  • Docent keramiek/draaien S.K.V.R. Rotterdam sinds 2015

Bert Kloppers

Geïnteresseerd?

Heeft U iets te vieren of wilt u een workshop (op maat) volgen, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Bijvoorbeeld: Mallen maken, raku stoken, draaien etc.

Ook voor scholen en bedrijven

Voor meer informatie of inschrijvingen kunt u contact met mij opnemen

Neem contact op