De Kleimeester is uw gastdocent keramiek

Heeft u nog een idee nodig voor een creatieve workshop voor kinderen? Ga eens voor iets anders met een gastles pottenbakken! De Kleimeester is in te huren als gastdocent in Rotterdam en omstreken. Ik breng leerlingen graag alle fijne kneepjes van het pottenbakken bij. Geschikt voor zowel basisscholen als voortgezet onderwijs en eenmalig of op reguliere basis.

Les in pottenbakken

Pottenbakken is voor kinderen weer eens iets anders dan een standaard cursus of workshop. Zeker door mij als gastdocent in te schakelen, geeft u leerlingen een unieke les die voor de nodige afwisseling in het reguliere rooster zorgt. Ik streef ernaar de kinderen iets nieuws te leren en hen alle nodige handvatten mee te geven. Gedurende mijn jaren als leraar pottenbakken heb ik op tal van basis- en middelbare scholen keramieklessen gegeven. Daarnaast heb ik ervaring als freelancekeramiekdocent op het St. Jeugdwerk te Den Haag en heb ik een opleiding LKP-docent afgerond. Met andere woorden: ik beschik over genoeg kennis van zaken om op de juiste manier werken met keramiek op kinderen over te brengen.

Praktische informatie

Tijdens de les geef ik de voorkeur aan een echte hands-on aanpak: na een korte introductie en uitleg over het materiaal, de vormen en de regels gaan we zo snel mogelijk met de handen in de klei. Ik laat een aantal voorbeelden zien waarmee de leerlingen inspiratie op kunnen doen, waarna we van start gaan. Daarbij maken we gebruik van een kleiplak en -rol welke speciaal is ontwikkeld voor kindercursussen. Deze rollen de leerlingen uit, waarna ze hieruit iets moois opbouwen. Mede dankzij mijn begeleiding eindigt iedereen met een aardewerkje waar ze trots op mogen zijn!

Vraag naar de kosten en mogelijkheden door contact met uw gastdocent op te nemen via het telefoonnummer 06-16902068 of via het

online aanvraagformulier. Vanuit Rotterdam kom ik met alle plezier bij u op school langs.

Bert laat zijn leerlingen zien hoe je een bord kan draaien

Bert laat zijn leerlingen zien hoe je een bord kan draaien

Geïnteresseerd?

Heeft U iets te vieren of wilt u een workshop (op maat) volgen, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Bijvoorbeeld: Mallen maken, raku stoken, draaien etc.

Ook voor scholen en bedrijven

Voor meer informatie of inschrijvingen kunt u contact met mij opnemen

Neem contact op